mleczko pszczele
Mleczko pszczele to wydzielina z gruczołów młodych pszczół robotnic, które produkują je od 3 dnia życia. Ma kremowy kolor i perłowy połysk. Początkowo zachowuje konsystencję żelową, ale z biegiem czasu jego konsystencja jest coraz gęstsza. W smaku jest cierpko-kwaśne albo słodkawe, ale nie słodkie.
W swoim składzie zawiera witaminy C, D, E oraz z grupy B, krzem, żelazo, miedź, fosfor, wapń, białka, aminokwasy, acetylocholinę, kwas deoksyrybonukleinowy.
W 66% składa się z wody, w 15% z cukrów, w 13% z aminokwasów, reszta zaś to lipidy.
- wspomaga regenerację organizmu
- oczyszcza
- poprawia przemianę materii
- usuwa stany depresyjne i równoważy system nerwowy
- likwiduje zmęczenie fizyczne
- działa wzmacniająco na układ krwionośny
- świeże mleczko działa silnie bakteriobójczo
- poprawia nastrój
W swoim składzie zawiera witaminy C, D, E oraz z grupy B, krzem, żelazo, miedź, fosfor, wapń, białka, aminokwasy, acetylocholinę, kwas deoksyrybonukleinowy.
W 66% składa się z wody, w 15% z cukrów, w 13% z aminokwasów, reszta zaś to lipidy.
właściwości:
- wspomaga regenerację organizmu
- oczyszcza
- poprawia przemianę materii
- usuwa stany depresyjne i równoważy system nerwowy
- likwiduje zmęczenie fizyczne
- działa wzmacniająco na układ krwionośny
- świeże mleczko działa silnie bakteriobójczo
- poprawia nastrój
Komentarze
Prześlij komentarz