woda
Woda - jest niezbędna w procesie przemiany materii, pomaga usuwać toksyny z organizmu, wypełnia każdą komórkę naszego ciała i jest najlepszym (i najtańszym) kosmetykiem odpowiadającym za piękny wygląd skóry, włosów i paznokci.
Jeżeli nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej ilości płynów, pobiera on je głównie z jelita grubego, co skutkuje zaparciami. Niedobór wody i minerałów alkalicznych prowadzi do otyłości, problemów z nerkami, pęcherzem moczowym i trawieniem. Na skutek odwodnienia organizmu zagęszcza się krew, co prowadzi do nadciśnienia. Zamykają się naczynia włosowate w płucach i przez to trudniej jest oddychać. Zbyt ubogie nawilżanie prowadzi też do przedwczesnego pojawiania się zmarszczek i starzeniu się skóry.
- wydobywana z głębi ziemi
- zawiera mikroelementy dobrze przyswajalne przez organizm
- najczęściej są to kationy sodowe, potasowe, wapniowe i magnezowe oraz aniony chlorkowe, wodorowęglanowe i siarczanowe
- może zawierać żelazo, krzem, brom, fluor i jod
- pobierana z płytszych warstw ziemi
- najczęściej jest niskozmineralizowana
- może być używana zarówno do picia, jak i przygotowywania pokarmów i napojów
- wzmacnia odporność, pomaga w likwidacji krost, trądziku i cellulitu, przywraca naturalny mechanizm nawilżania skóry
- woda wzbogacona o niektóre składniki mineralne
- w odpowiednich proporcjach łączy się w niej wody niskozmineralizowane z naturalnymi wodami mineralnymi wysokozmineralizowanymi
Jeżeli nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej ilości płynów, pobiera on je głównie z jelita grubego, co skutkuje zaparciami. Niedobór wody i minerałów alkalicznych prowadzi do otyłości, problemów z nerkami, pęcherzem moczowym i trawieniem. Na skutek odwodnienia organizmu zagęszcza się krew, co prowadzi do nadciśnienia. Zamykają się naczynia włosowate w płucach i przez to trudniej jest oddychać. Zbyt ubogie nawilżanie prowadzi też do przedwczesnego pojawiania się zmarszczek i starzeniu się skóry.
woda mineralna
- wydobywana z głębi ziemi
- zawiera mikroelementy dobrze przyswajalne przez organizm
- najczęściej są to kationy sodowe, potasowe, wapniowe i magnezowe oraz aniony chlorkowe, wodorowęglanowe i siarczanowe
- może zawierać żelazo, krzem, brom, fluor i jod
woda źródlana
- pobierana z płytszych warstw ziemi
- najczęściej jest niskozmineralizowana
- może być używana zarówno do picia, jak i przygotowywania pokarmów i napojów
- wzmacnia odporność, pomaga w likwidacji krost, trądziku i cellulitu, przywraca naturalny mechanizm nawilżania skóry
woda stołowa
- woda wzbogacona o niektóre składniki mineralne
- w odpowiednich proporcjach łączy się w niej wody niskozmineralizowane z naturalnymi wodami mineralnymi wysokozmineralizowanymi
Komentarze
Prześlij komentarz