rzodkiewka
Rzodkiewki to warzywa, których właściwości zdrowotne były znane już starożytnym Egipcjanom i Grekom, którzy stosowali je na poprawę trawienia, dobrą pamięć i wzrok.
- zawierają spore ilości potasu, a także związków siarki
- pobudza łaknienie i trawienie
- wspomaga pracę wątroby
- ma bardzo mało kalorii
- nie powinny jej jeść osoby zmagające się z chorobami trzustki, wrzodami i zespołem jelita drażliwego
- działa wykrztuśnie
- są nietrwałe i szybko więdną
- młode rzodkiewki można jeść razem z listkami, które są nie tylko delikatne w smaku, ale też bogate w składniki odżywcze
właściwości i zastosowanie:
- zawierają spore ilości potasu, a także związków siarki
- pobudza łaknienie i trawienie
- wspomaga pracę wątroby
- ma bardzo mało kalorii
- nie powinny jej jeść osoby zmagające się z chorobami trzustki, wrzodami i zespołem jelita drażliwego
- działa wykrztuśnie
- są nietrwałe i szybko więdną
- młode rzodkiewki można jeść razem z listkami, które są nie tylko delikatne w smaku, ale też bogate w składniki odżywcze
Komentarze
Prześlij komentarz