sandacz
Stada sandacza żyjącego w środowisku naturalnym nie są zagrożone wyginięciem. Zatem sandacza z certyfikatem MSC oraz pochodzącego z niemieckich, duńskich i holenderskich hodowli można spożywać bez obaw. Należy unikać sandaczy poławianych w wodach Morza Bałtyckiego oraz wód śródlądowych Polski, Rosji, Kazachstanu i Turcji, którego stada są zagrożone wyginięciem.
- należy do ryb chudych, o niskiej zawartości tłuszczu i niewielkiej zawartości kwasów omega-3, ale za to posiada pełnowartościowe białko
- posiada dużą ilość witaminy D, a także znaczne ilości selenu i witaminy B12
właściwości:
- należy do ryb chudych, o niskiej zawartości tłuszczu i niewielkiej zawartości kwasów omega-3, ale za to posiada pełnowartościowe białko
- posiada dużą ilość witaminy D, a także znaczne ilości selenu i witaminy B12
Komentarze
Prześlij komentarz